* Имате право да получите ваучери, ако не сте се регистрирали преди на тези сайтове.
Турската кухня е очарователен микс от средиземноморска, арабска и балканска кухня. За всеки регион в Турция са характерни определени ястия и местни специалитети, кухнята им е нехомогенна и разнообразна, като едни и същи ястия могат да бъдат намерени в различни варианти и с различни съставки спрямо регионите в които се приготвят.
Последна актуализация на менюто: 10.11.2022 г
Предястията са в основата на турската кухня, като често са толкова хранителни, че могат да заменят основното хранене. Типичен пример е „имамбаялдъ” – зеленчуково ястие на основата на патладжана, който е често срещан в турската кухня. В Турция има дори ресторанти, които са специализирани в предлагането единствено на предястия.
Турция е морска страна и е световно известна с рибните си ястия и морски дарове , които имат специално място в турската кухня и присъствуват често на масата, най-вече хамсията.
Безспорно Турската кухня е най-известна с десертите си. Баклавата, приготвена по най-различни начини, реването, кадаифа и тулумбите са само част от сиропираните изкушения на турската кухня. Други типични десерти са ашурето /пудинг от зърна, плодове и ядки, сютляша и прочутият многоцветен турски локум!